Intensiver på den digitale front – gør det nemt at ansøge

For at få den digitale generation til at ansøge er du nødt til at intensivere på den digitale front. Det er nemlig på de digitale platforme, at denne generation er til stede. Du er derfor nødt til at gøre rekrutteringsprocessen appellerende for den digitale generation.

Der er flere måder, du kan gribe det an på. Først og fremmest er det en fordel, hvis ansøgerne kan klare det hele på apps. De er nemlig allerede online på deres mobiltelefoner. Du gør derfor dig selv en stor tjeneste ved at gøre det muligt at ansøge mobilt.

Når du vælger en digital løsning som en aktiv del af din rekrutteringsproces, skal du også gå hele vejen. Det betyder, at du skal gøre det nemt at ansøge online. Det skal både være nemt for ansøgeren, men også for dig som virksomhed, der skal granske igennem de mange ansøgninger.

Som en del af din digitale rekrutteringsproces, skal du tænke over, hvilken enhed den digitale generation benytter. Ifølge rapporten ”Medieudviklingen 2018” udarbejdet af DR, er det på mobiltelefonen, vi danskere oftest går på internettet.

Kilde: Medieudviklingen 2018

Dette er blot et gennemsnit for alle danskere over 12 år. Vi tør godt at komme med det postulat, at den digitale generation er med til at trække gennemsnittet op. Du kan derfor helt sikkert forvente, at flere end 72% fra den digitale generation går på internettet via deres mobiltelefon.

Meningen med galskaben er, at du skal sørge for at gøre det mobilvenligt at søge din stilling. Det kan du nemt komme i gang med via job-apps. På den måde virker din virksomhed mere attraktiv for den digitale generation. Det er derfor noget, der kan være med til at tiltrække flere kvalificerede kandidater ind til din virksomhed.

De digitale platforme et rigtig godt værktøj, der kan hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden. Det er det, der kan gøre udslaget for, at det er dig, der får den topkvalificerede kandidat i stedet for konkurrenten.

Når I så har den helt rigtige kandidat i hus, er det essentielt at fokusere på jeres arbejdsmiljø. Til dette findes der også digitale platforme, som kan hjælpe jer til danne jer et overblik over, hvordan jeres medarbejdere trives på arbejdspladsen.

Er du I tvivl omkring, hvordan du skal lave din jobannonce? Eller er du selv i gang med jobsøgning? Så tjek vores blog ud, hvor vi løbende poster nye indlæg.


SimplyJob er Danmarks absolut største job-app. Vi har hurtigt indtaget en ledende position i markedet som værende en innovativ og data-drevet jobplatform. SimplyJob har i dag mere end 180.000 kandidater, der har sendt over 240.000 ansøgninger til vores 700+ virksomheder igennem tiden.

Har du lyst til en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe med jeres virksomhed med rekruttering, så kontakt mig endelig.

Oliver Skytte
Mobil: 81 61 60 10
Email: Oliver@simplyjob.dk